Matchday Manchester United

Matchday is bij Manchester United, en in Engeland in het algemeen, dé dag van de week waar naar toegeleefd wordt. Door de media, supporters, medewerkers van de club en natuurlijk de hotels, pubs, bars en restaurants in de stad. Qua inkomsten en gezelligheid heeft iedereen een voordeel bij de thuiswedstrijden van de club.

Wanneer jij voor het eerst een wedstrijd van Manchester United op Old Trafford gaat bezoeken is het handig om van tevoren een aantal praktische zaken te weten. Bereid je goed voor om vervolgens optimaal te kunnen genieten van de gehele wedstrijddag, en niet enkel van 90 minuten voetbal tijdens de wedstrijd.

Hoe bij Old Trafford te komen

Op een wedstrijddag van Manchester United is het af te raden om met de auto naar Old Trafford te reizen. Simpelweg omdat het enorm druk is in de stad en rondom het stadion, de parkeermogelijkheden zijn tevens beperkt. Mocht je toch met de auto naar het stadion komen, omdat je bijvoorbeeld uit een andere omgeving komt. Parkeer de auto dan op een P+R in de stad en stap over op de tram richting het stadion. Vanaf onderstaande gratis Park+Ride parkeerplaatsen gaan er op wedstrijddagen rechtstreekse trams naar Old Trafford:

  • Sale Water Park
  • Ladywell
  • East Didsbury
  • Ashton Moss
  • Ashton West

Old Trafford per bus

Vanuit het centrum van Manchester en daarbuiten rijden er frequente busdiensten richting Old Trafford. Buslijnen 53, 79, 250, 255, 256, 263 en x50 stoppen allemaal nabij het stadion. Vanuit het centrum nemen deze reizen ongeveer 20 tot 30 minuten tijd in beslag. Kijk ter plaatse op Google Maps of op Manchester Transport voor actuele reistijden.

Old Trafford per bus

Old Trafford bereiken met de tram

Een snelle Metrolink-tram rijdt op de wedstrijddag vanuit veel plaatsen uit het centrum naar verschillende haltes die op korte loopafstand van het stadion liggen. De dichtstbijzijnde halte is ‘Old Trafford’. Vanaf hier loop je in een kleine vijf minuten naar het stadion. Trams vertrekken iedere zes minuten vanuit het centrum van Manchester en de reis neemt ongeveer 15 minuten tijd in beslag. De ‘Old Trafford’ halte vind je op de lijn Bury-Altrincham. De overige haltes Trafford Bar, Exchange Quay en Salford Quays liggen op 15-20 minuten loopafstand van het stadion.

De Metrolink heeft een kaartjessysteem voor zonetarieven. Alle haltes in de buurt van Old Trafford bevinden zich in zone 2. Voor ritjes vanuit het centrum naar het stadion van Manchester United heb je dus een ticket voor zone 1 en 2 nodig.

Old Trafford bereiken per trein

De stad Manchester is natuurlijk goed bereikbaar met de nationale trein. Wil je het centrum bereiken neem dan de trein naar stations Manchester Piccadilly, Oxford Road of Victoria. Vanaf hier kan je eenvoudig overstappen op de tram om naar Old Trafford af te reizen. Er rijden namelijk geen treinen vanuit het centrum naar het stadion van Manchester United. Het dichtstbijzijnde treinstation is Trafford Park, vanaf hier is het nog 25 minuten lopen.

Wat te doen voor een wedstrijd van Manchester United

Om een matchday van Manchester United optimaal mee te maken en te zien hoe de Engelsen zo’n Matchday beleven, is het aan te raden tijdig naar het stadion te gaan. Dit wordt nét even iets anders beleefd dan bijvoorbeeld in Nederland. Wij raden je aan om ongeveer 2-3 uur voor de wedstrijd in de omgeving van het stadion te zijn, zorg ervoor dat je 45 minuten voor de aftrap van de wedstrijd in het stadion bent. In dit geval heb je nog voldoende tijd om voor de wedstrijd iets te gaan ondernemen, bijvoorbeeld:

Bezoek één van de gezellige pubs

Kom helemaal in de sfeer en stemming van de wedstrijd en breng een bezoek aan één van de pubs die in omgeving van Old Trafford liggen. Hier worden uit volle borst altijd liederen over Manchester United gezongen wat gepaard gaat met halve liter Pints, Chicken pies en enorme hotdogs op zijn Engels belegd (rijkelijk). Loop vervolgens vanuit de pub samen met de supporters richting het prachtige stadion, dit is al een beleving op zich. De volgende pubs zijn leuk en populair om te bezoeken:

  1. The Bishop Blaize
  2. The Trafford
  3. Cafe Football
  4. Hotel Football (van Gary Neville en Ryan Giggs)
  5. Matchstick Man

The Bishop Blaize

Manchester United museum

Heb je geen tijd om tijdens je voetbalreis naar Manchester United een volledige stadiontour te gaan doen, breng dan enkel een bezoekje aan het museum van Manchester United. Deze bevindt zich naast Old Trafford en hier vind je alles over de rijke geschiedenis van de club.

Bezoek de fanshop

Naast de vele kraampjes met fanartikelen is het een aanrader de fanshop van Manchester United te bezoeken, ’s wereld grootste voetbalwinkel. Officiële wedstrijdshirts, sjaals en meer. Haal hier een souvenir voor jezelf, vriend of familie en houd een aandenken over aan je bezoek aan de prachtige club!

Fanartikelen Manchester United