Met de trein van Manchester naar Liverpool

Wanneer je op voetbalreis naar Liverpool gaat wordt het vliegveld van Manchester vaak als tussenstop gebruikt. Dit omdat vluchten op Manchester in het algemeen flink goedkoper zijn dan rechtstreekse vluchten op Liverpool. Simpelweg omdat het vliegveld van Manchester groter is en hier meerdere vliegmaatschappijen op kunnen landen.

Daarnaast reis je in slechts 75 minuten met de trein van Manchester naar Liverpool, dit is prima te doen en aan te raden. Op deze pagina vertellen wij alles over het vervoer vanaf Manchester naar Liverpool.

Vliegveld Manchester naar Liverpool

Vanaf het vliegveld van Manchester reis je dus in ongeveer 75 minuten met de trein naar station ‘Lime Street’, in het centrum van de Liverpool. Ieder uur rijden er zo’n vijf treinen van ‘National Rail Service’ vanaf het vliegveld naar het centrum van Liverpool. Dit is afwisselend een rechtstreekse treinverbinding of een treinrit met één overstap op station ‘Manchester Victoria’, in het centrum van Manchester. ‘Anytime Single tickets’ voor de trein kosten ongeveer £ 15,00 per persoon. Het is aan te raden een retourticket te kopen, hiervoor betaal je slechts £ 18,00 per persoon.

Tickets voor deze trein kan je voor je vertrek naar Engeland online aanschaffen via de The Trainline.com zodat je hier ter plaatse geen werk meer aan hebt. Het nadeel hiervan is, is dat de tickets tijdgebonden zijn en je dus mogelijk de trein mist wanneer je vertraging oploopt bij de vlucht of de douane. Wij raden je aan de treintickets te kopen op het treinstation ter plaatse. Wanneer je vanuit de Terminal de aanwijzingen volgt naar ‘The Station’ zal je het treinstation van het vliegveld bereiken. Hier koop je eenvoudig de meest geschikte treintickets bij de informatiebalie. Geef simpelweg aan met hoe veel personen je reist, waar naartoe (Liverpool Lime Street) en wanneer je weer terug wilt keren!

Met de trein van Manchester naar Liverpool

Manchester centrum naar Liverpool

Wanneer jij je al bevindt in het centrum van Manchester reis je nog sneller naar het centrum van Liverpool. Met de rechtstreekse trein van ‘Transpennine Express’ reis je vanaf station ‘Manchester Victoria’ in slechts 40 minuten naar station ‘Liverpool Lime Street’. Ook deze tickets kan je online aanschaffen via National Rail Services of op het treinstation ter plaatse bij één van de automaten. Zorg ervoor dat je beschikt over een Creditcard in verband met de betaling van de tickets bij de automaten.

Met de bus of taxi naar Liverpool

Het komt natuurlijk wel eens voor dat er werkzaamheden, problemen of flinke vertragingen zijn aan de treinverbinding tussen Manchester en Liverpool. In dat geval is het handig om de bus of taxi te nemen vanuit Manchester naar Liverpool. De ‘National Express’ bussen rijden tussen Manchester en Liverpool en vertrekken tevens vanaf het treinstation op de luchthaven. Wanneer je met een groter groepje reist dan is het een goede keuze om een taxi (Uber) te nemen naar jouw bestemming in Liverpool. De bus- of taxirit nemen meer tijd in beslag en daarnaast is de taxirit natuurlijk een stukje duurder dan de trein, maar wel gemakkelijker!