Overnachten in Manchester

Er zijn diverse mogelijkheden om te overnachten in Manchester wanneer je hier op stedentrip of weekendje weg bent. Voor iedere type reiziger is er een redelijk groot aanbod qua hotels, appartementen, hostels en B&B adressen in deze compacte stad.

Regel je zelf je reis? Boek hier dan je losse wedstrijdtickets

Een kamer in een kwalitatief goed hotel of appartement kost ongeveer €35,00 tot €100,00 per persoon. Gelukkig zijn er ook goedkopere alternatieven wanneer je voor een verblijf kiest in een hostel of B&B. Op deze pagina vind je meer informatie omtrent de reisaccommodaties in Manchester.

Waar te overnachten in Manchester?

Waar je gaat overnachten in Manchester hangt natuurlijk grotendeels af van het doel van jouw bezoek aan de stad. Ga jij specifiek op voetbalreis om Manchester United of Manchester City te bezoeken dan kan je ervoor kiezen om te verblijven in de omgeving van Old Trafford of het Etihad stadion. Kies bij Manchester United voor de wijken Stretford of Salford. Wanneer je Manchester City bezoekt kan je het beste verblijven in de wijken Ancoats of New Islington.

Beide stadions liggen op ongeveer 15-20 minuten afstand (per openbaar vervoer) vanuit het centrum. Je kan er dus ook gewoon voor kiezen om in het centrum van de stad te verblijven. Dit is sowieso de beste optie wanneer je op stedentrip naar Manchester bent en je de bezienswaardigheden en highlights van de stad wilt ontdekken. Het centrum van de stad is erg compact waardoor je niet echt specifieke wijken of buurten hebt waar je kan verblijven. Wil je dicht bij het uitgaansgebied overnachtingen, kies dan voor de buurt ‘Northern Quarter’.

Overnachten in Manchester

Soorten accommodaties in Manchester

Als populaire bestemming in Engeland heeft Manchester een redelijk groot aanbod qua hotels, appartementen, hostels en B&B’s. Een keuze hierin hangt dus af van jouw wensen, budget en het betreffende reisgezelschap.

Hotels

Er zijn meer dan 100 hotels beschikbaar in Manchester waar je zou kunnen verblijven. Het aanbod varieert van 2-sterren hotels tot luxe 5-sterren hotels. Wil je kwalitatief gezien goed verblijven in de stad en genieten van een lekker Engels ontbijtje, kies dan voor een hotel. Voor een overnachting buiten het centrum betaal je ongeveer €30,00 per persoon. Kamers bij hotels in het centrum zijn vaak beschikbaar vanaf €40,00 per persoon per nacht.

Appartementen

Ben jij meer op zoek naar privacy en ben jij erg zelfstandig ingericht? Dan is het ideaal om te verblijven in één van de 50 appartementen in het centrum van Manchester. Je zal bijvoorbeeld geen schoonmaakservice hebben of een ontbijtje geserveerd krijgen. Het boeken van een appartement is tevens een goede optie voor grotere (vrienden)groepen of gezinnen. De appartementen zijn vaak erg luxe en modern ingericht en beschikbaar vanaf ongeveer €30,00 per persoon per nacht. Appartementen in Manchester kan je eenvoudig boeken bij Booking.com of Airbnb.

Hostels

De hostels in Manchester zijn iets voordeliger dan de hotels en appartementen, maar hebben wel de faciliteiten en service van de hotels. Dus wil jij goedkoop overnachten in Manchester en hecht jij iets minder waarde aan luxe en kwaliteit, dan is een verblijf in een hostel de perfecte keuze. Wel is er een beperkt aanbod aan hostels in de stad, de prijs per persoon per nacht bedraagt ongeveer €25,00. Hostels in Manchester boek je eenvoudig via Booking.com of bij Hostelworld.com.

Bed and Breakfast / Homestay

Het verblijven in een Bed and Breakfast / Homestay locatie in Manchester wordt steeds populairder onder de reizigers. Het is de ideale oplossing wanneer je houdt van kleinschalige hotels, gezelligheid en graag direct contact hebt met de eigenaar of host. Het nadeel is dat je sommige faciliteiten moet delen, maar dat het ontbijt wel inbegrepen is. Voor een B&B verblijf betaal je ongeveer €15,00 – €20,00 per persoon per nacht. Deze B&B’s boek je eenvoudig bij Booking.com.