Stadion Manchester United

Het stadion van Manchester United is vernoemd naar de wijk waar het gelegen is, ‘Old Trafford’. Old Trafford is een wijk in de plaats Stretford (Greater Manchester), gelegen op ongeveer vier kilometer afstand van het centrum van Manchester. Lees hieronder meer over dit prachtige authentieke stadion.

Capaciteit Old Trafford

Sinds 1910 is Old Trafford de thuisbasis van Manchester United en heeft als bijnaam ‘Theatre of Dreams’. Het stadion biedt plaats aan ruim 76.000 personen en is daarmee één van de grootste stadions in het Verenigd Koninkrijk. De laatste verbouwing van het stadion was in 2006 waarbij twee hoeken van het stadion zijn uitgebreid en het daarmee de capaciteit vergrootte. Ondanks de grote capaciteit van het stadion zijn de thuiswedstrijden van Manchester United standaard stijf uitverkocht en is het als “buitenstaander” erg lastig om tickets voor Manchester United te kopen.

Stadion Manchester United

Old Trafford Stands

Old Trafford heeft de beschikking over vier overdekte tribunes. De tribunes achter het doel heten de West Stand en East Stand (uitvak Old Trafford). In de hoek van de East Stand nemen de uitsupporters plaats. De fanatiekere aanhang van Manchester United is gevestigd op de West Stand, deze tribune wordt ook wel ‘Stretford End’ genoemd.

North Stand

Een tribune aan de lange zijde van het veld aan de noordkant van het stadion is vernoemd naar voormalig trainer/coach Sir Alex Ferguson. Deze tribune wordt, ter ere van, de Sir Alex Ferguson Stand genoemd. De North Stand is de hoogste tribune van Old Trafford en beschikt over drie ringen.

South Stand

De tribune tegenover de Sir Alex Ferguson Stand is de hoofdtribune van het stadion en gelegen aan de zuidkant. Deze tribune is vernoemd naar clublegende Bobby Charlton en heet de Sir Bobby Charlton Stand. Bobby Charlton speelde bij Manchester United vanaf 1953 en maakte deel uit van maar liefst 758 wedstrijden. Hierin scoorde hij 249 doelpunten. Op de hoofdtribune bevinden zich onder andere de perstribune en dug-outs van beide teams.

Sir Bobby Charlton Stand

Rondleiding Manchester United

Natuurlijk is het voor één ieder mogelijk om een rondleiding bij Manchester United te gaan doen. Middels de ongeveer 1,5 uur durende Old Trafford stadiontour kom je alles te weten over het stadion van Manchester United en de historie van de club. Een gids geeft je onder andere een kijkje in de kleedkamers, de dug-outs, het veld en de persruimte. Per dag worden een aantal stadionrondleidingen gehouden dus is het zeker aan te raden om de stadiontour vooraf online te boeken, het kan namelijk zomaar uitverkocht zijn.

Hoe stadion Manchester United te bereiken?

Op een wedstrijddag van Manchester United is het niet aan te raden om met de auto naar Old Trafford te gaan, simpelweg omdat het natuurlijk gigantisch druk zal zijn. Aan te raden is om vanuit het centrum van Manchester het openbare vervoer te nemen. Bijvoorbeeld de bus, tram of trein. De dichtstbijzijnde halte bij het stadion heet ‘Old Trafford’ of ‘Manchester United FC’.

Lego Old Trafford

Sinds kort heeft Lego Creator een exclusief Old Trafford ontworpen van Lego bouwstenen, dit concept is enorm in trek bij fans van Manchester United en überhaupt de fans van prachtige stadions. Op deze manier kan iedere voetbalfan zijn eigen ‘Theatre of Dreams’ bouwen. Het is een zeer gedetailleerd model die via de website van Lego.com besteld kan worden.

Old Trafford Lego