Rondleiding Manchester United

Manchester United is ieder jaar een echte trekpleister voor toeristen en voetballiefhebbers specifiek. De club, en dus Old Trafford, is een enorm populaire bestemming die jaarlijks ongeveer 32 miljoen bezoekers trekt. Dit volgens ‘Trafford’s Visitor Economy’. Een groot gedeelte van deze bezoekers komt uit de rondleiding van Manchester United die bijna iedere dag georganiseerd wordt. Naast een uniek kijkje achter de schermen van Old Trafford krijg je meer te weten over de geschiedenis van de club, door middel van het historisch rijke museum.

Beschrijving rondleiding Manchester United en museum

Wanneer je op citytrip naar Manchester gaat dan is het zeker aan te raden een rondleiding bij Old Trafford te gaan doen. Hierbij krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij het stadion van Manchester United, Old Trafford. In een rondleiding van ongeveer 75 minuten krijg je door een gecertificeerde Engelstalige gids alles exclusief te zien wat je normaal als wedstrijdbezoeker niet te zien krijgt:

  • Kleedkamers
  • Dug-outs
  • Loop als Ruud van Nistelrooij door de spelerstunnel “het biljartlaken” van Old Trafford op
  • Persuimtes (waar werd Sir Alex Ferguson altijd geïnterviewd?)
  • Verschillende tribunes en luxe hospitality ruimtes
  • Fanshop Manchester United

Hierna zal de stadiontour eindigen in het museum van Manchester United. Krijg een beeld van dik 140 jaar rijke voetbalgeschiedenis van de club en zie mooie trofeeën, biografieën en prachtige voorwerpen.

Rondleiding Manchester United

Kosten en tickets stadiontour Old Trafford

De kosten van een rondleiding bij Manchester United verschillen per leeftijd. Tickets zijn beschikbaar vanaf 15 pond voor kinderen en vanaf 25 pond voor volwassenen. Goed om te weten is dat je korting kan krijgen bij familietickets. Daarnaast hebben kinderen tot 4 jaar gratis toegang voor de stadiontour. Tickets voor een rondleiding bij Manchester United en het museum kunnen het beste vooraf online geboekt worden. Dit omdat de rondleidingen met gids gehouden worden en dus een beperkte capaciteit hebben. Vol betekent ook echt vol en dan zijn de rondleidingen uitverkocht. Het is natuurlijk zonde dat wanneer je een aantal dagen in Manchester bent en er ter plaatse geen beschikbaarheid in rondleidingen meer is.

Openingstijden stadiontour en museum

De rondleidingen bij Manchester United beginnen iedere dag om 09:40 uur en duren dus zo’n 75 minuten. Op maandag t/m zaterdag start de laatste rondleiding om 16:30 uur. Op zondag is de laatste rondleiding om 15:30 uur. Houd er rekening mee dat er geen rondleidingen gehouden worden op wedstrijddagen van Manchester United. Dit omdat de kleedkamers etc. dan natuurlijk gesloten zijn voor publiek.

Openingstijden van het Manchester United museum zijn van 09:30 uur tot 17:00 uur op maandag t/m zaterdag. Op zondag is dit van 10:00 tot 16:00 uur. Op wedstrijddagen is ook het museum gesloten.

Stadiontour Old Trafford