Manchester United – Liverpool tickets

Zie hier het aanbod voor de tickets Manchester United – Liverpool

Naast de Manchester derby is er vanuit de hele wereld enorm veel vraag naar Manchester United – Liverpool tickets. Dit is misschien wel de best bezochte wedstrijd bij Manchester United en staat ook wel bekend als de ‘North West Derby’. Vanwege de geschiedenis van beide clubs wordt het gezien als de grootste wedstrijd in het Engelse voetbal. De rivaliteit tussen beide clubs is één van de grootste in de wereld, naast de Old Firm in Schotland, El Clásico in Spanje en de derby van Milaan.

Manchester United - Liverpool tickets

Manchester United – Liverpool bezoeken

Vanuit eigen reizen weten wij dat een bezoek aan de wedstrijd Manchester United – Liverpool een unieke voetbalervaring zal zijn. Je ziet gegarandeerd topspelers aan het werk, gecombineerd met een fantastische sfeer en passie op de tribunes. Daarnaast is het vanaf een aantal uren voor de wedstrijd al gezellig druk rondom het stadion om zodoende optimaal in de stemming van de wedstrijd te komen. Ook na de wedstrijd wordt alles nog even rustig besproken in de gezellige pubs en restaurants bij het stadion en in het centrum van de stad. Niet alleen de 90 minuten, maar alles eromheen zorgt voor een schitterende voetbaldag.

Vanuit Nederland of België is het zeker mogelijk om de North West derby te bezoeken. Het zal alleen niet gaan lukken om zelf tickets voor Manchester United – Liverpool bij de club aan te schaffen, vanwege de beperkte beschikbaarheid en grote vraag. Wel zijn er diverse websites die losse tickets voor deze wedstrijd verkopen. Deze bedrijven hebben in de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd waardoor zij de juiste contacten hebben om aan deze tickets te geraken. Daarnaast is het mogelijk een complete voetbalreis Manchester United te boeken bij één van de voetbalreisbureaus in Nederland. In dit geval worden zowel het vervoer, het hotelverblijf en de wedstrijdtickets voor jou geregeld. Je betaalt iets meer, maar dat is het zeker waard.

Aanbod wedstrijdtickets Manchester United – Liverpool

North West Derby

De media, spelers en fans van beide clubs beschouwen de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool vaak als grootste rivaliteit. Zelfs boven de wedstrijden tegen respectievelijk Manchester City en Everton. Zo gaven spelers als Phil Neville, Wayne Rooney en Paul Scholes in het programma ‘Soccerbox’ van Ziggo Sport aan liever een uitwedstrijd tegen Manchester City te spelen dan uit bij Liverpool. Dit vanwege de “haat” op de tribunes bij Anfield.

De rivaliteit tussen beide clubs is aangewakkerd door de afstand tussen beide clubs en de periodes van dominantie en succes in het Nationale en Internationale voetbal. Daarnaast worden beide clubs bestempeld als de meest verdienende en waardevolste clubs van de wereld. Manchester United en Liverpool zijn de meest succesvolle Engelse teams in binnenlandse, Europese en wereldwijde competities.

De allereerste ontmoeting tussen beide clubs vond plaats in het jaar 1894. Het was een testwedstrijd die Liverpool met 2-0 wist te winnen. Tot en met de laatste wedstrijd in 2020 hebben beide clubs in totaal 205 keer tegen elkaar gespeeld. Hiervan wist Manchester United 81 wedstrijden te winnen tegenover 67 overwinningen van Liverpool.
Qua gewonnen prijzen is Manchester United nog steeds succesvoller dan Liverpool. De club werd in totaal 20 keer landskampioen tegenover 18 titels van Liverpool. Daarentegen was Liverpool Europees gezien succesvoller. Zij wonnen in totaal zes keer de Champions League tegenover drie titels van Manchester United.