Wat te doen in Manchester

De stad Manchester heeft natuurlijk véél meer te bieden dan alleen voetbal. Haal het maximale uit je stedentrip door voor vertrek te bedenken wat je wilt gaan doen in Manchester. Hieronder hebben wij een aantal to do’s en bezienswaardigheden in de stad voor jou op een rijtje gezet. Gebaseerd op ervaringen uit zelf gemaakte voetbalreizen naar de club.

Bezienswaardigheden Manchester

  • Albert Square

Het belangrijkste plein van Manchester is Albert Square. Dit 19-eeuwse plein ligt centraal in de stad Manchester. Meest uit het oog springende gebouw is de Town Hall, het stadhuis van Manchester. Zowel de binnen- als buitenkant van dit gebouw hebben een imposante uitstraling. Verder zijn er verschillende standbeelden op het plein geplaatst. Onder meer één van de persoon waarnaar het plein is vernoemd, Prins Albert. Daarnaast is het er altijd gezellig druk en worden er regelmatig evenementen en feesten georganiseerd. Ook vindt jaarlijks de kerstmarkt hier plaats.

Albert Square Manchester

  • Castlefield (oude centrum Manchester)

Castlefield is het oudste gedeelte van de stad. De stad Manchester is hier ooit ontstaan vanuit een Romeins fort genaamd Mamucium. Door de jaren heen is de wijk sterk beïnvloed door de industrie maar er zijn zeker nog resten van het fort te zien. Een gedeelte van het fort is zelfs nagebouwd en kan bezocht worden door een ieder. Een andere trekpleister van de wijk is het Wetenschaps- en Industriemuseum. Inmiddels is Castlefield uitgegroeid tot een hippe wijk met een ‘urban’ uitstraling. Op een zonnige dag kan je hier heerlijk rondslenteren en genieten van de vele restaurants en barretjes.

  • The Lowry

De Lowry is een imposant bouwwerk aan het water. Dit hoogstandje van architectuur is gelegen aan het water in de wijk Salford. Op loopafstand ligt ook het voetbalstadion Old Trafford. De Lowry is gebouwd in 1999 en werd een jaar later geopend en kostte zo’n 106 miljoen GBP. In de Lowry bevinden zich 2 theaters, een tentoonstellingsruimte, een studio en een kunstgalerie.

  • Heaton Park

Manchester beschikt over één van de grootste stadsparken van Europa, Heaton Park. Dit park ligt iets ten noorden van de stad. Het park strekt over meer dan 240 hectares en beschikt over meerdere meren. Trekpleister van het park is het 18-eeuwse landhuis, Heaton Hall. Tegenwoordig is het landhuis opgesteld voor bezoekers. Zo kan je zien hoe de vroegere eigenaren (Egerton familie) hier toentertijd woonden. Verder beschikt het park over een kinderboerderij, een speeltuin, siertuinen, een golfbaan en een observatorium. Wanneer je de stad flauw bent, is Heaton Park een prima plek om even uit te waaien.

Heaton Park

Activiteiten Manchester

  • Winkelen in Manchester Arndale

Wanneer je tijdens je stedentrip lekker wilt shoppen dan is Manchester Arndale een mooie plek om te beginnen. Dit gigantische winkelcentrum ligt midden in de stad. In dit overdekte winkelcentrum bevinden zich meer dan 200 winkels. Hierdoor is er voor een ieder wel wat leuks te vinden.

  • Bezoek het National Football museum

Het ‘National Football Museum’ van Engeland is tevens gevestigd in de stad Manchester. Mocht jij geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het Engelse voetbal of hier meer over willen weten dan is het echt de moeite waard dit museum te bezoeken. Het museum is zeven dagen per week geopend en gevestigd in het centrum van de stad in de ‘Urbis Building’.

  • Rondleiding Manchester United

Wanneer je van plan bent een stedentrip Manchester te gaan doen en jouw tijd/budget misschien niet toereikend is om een voetbalwedstrijd van Manchester United te bezoeken, dan is het zeker aan te raden om in ieder geval een rondleiding bij Manchester United te gaan doen. Hierbij krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij Old Trafford en leer je alles te weten over de geschiedenis van de club door middel van een bezoek aan het musem.

  • Rondleiding Manchester City

Het geluk van het bezoeken van Manchester is dat je maar liefst twee clubs in één weekend kunt bezoeken. Naast een rondleiding bij Manchester United is het dus ook mogelijk om een rondleiding bij Manchester City te krijgen, in het gloednieuwe Etihad Stadion. Mocht je echt veel tijd over hebben en de passie voor voetbalstadions hebben dan is het zelfs nog mogelijk om de trein te nemen richting Liverpool (een uur reizen) en daar een stadiontour bij Liverpool of Everton te gaan doen.

Rondleiding Manchester City