National Football Museum Manchester

Of je nou een voetbalfanaat bent, een bezoek met je gezin plant of een weekendje weg op stedentrip naar Manchester bent. Een bezoek aan het National Football Museum Manchester, ’s werelds grootste voetbalmuseum, is echt de moeite waard. Alles wat je weten wilt komen over de geschiedenis van het (Engelse) voetbal vind je in dit museum. Het is alleen al indrukwekkend vanwege de grootte, het museum heeft maar liefst zes verdiepingen.

National Football Museum Manchester

Wat te vinden in het National Football Museum

Zoals gezegd bestaat het National Football Museum Manchester uit zes verdiepingen met op iedere verdieping een ander onderwerp uit de geschiedenis van het (Engelse) voetbal. Naast vele verhalen vind je hier ’s werelds beste verzameling van artikelen in het voetbal en haar archieven. Zoals gedragen voetbalshirts, wedstrijdballen, voetbalschoenen, keeperhandschoenen, wedstrijdtickets en programmaboekjes uit het (verre) verleden. Naast alle informatie omtrent het voetbal kom je alles te weten over de media in het voetbal, de BBC bijvoorbeeld en de geschiedenis van het wereldberoemde programma ‘Match Of The Day’.

Museum ook geschikt voor kinderen

Mocht je met het gezin of enkel met jouw (klein)kinderen een bezoek willen brengen aan het museum, geen probleem. Op de tweede verdieping van het museum vind je een complete speelhal wat natuurlijk erg leuk is voor kinderen, met onder andere:

  • Test jouw reactiesnelheid als keeper en stop zoveel mogelijk schoten als je kan in één minuut. Vergelijk de score met professionele keepers!
  • Doe de Tiki-Taka test en speel de bal zo snel en vaak mogelijk tegen de knipperende LED verlichting op de muur.
  • De playstations kunnen natuurlijk niet ontbreken, speel een potje FIFA tegen elkaar of andere bezoekers in het museum.
  • Doe een penalty shootout, tegen de visuele keeper.
  • Laat zien welke trucjes je kan met de bal en leer nieuwe oefeningen van een aanwezige freestyle specialist!
  • Neem vrijetrappen, zoals David Beckham en Ronaldinho dat in het verleden deden. Schiet de bal zo perfect mogelijk op de scorende nummers op de muur.

Archieven National Football Museum

Locatie, openingstijden en prijzen

Het National Football Museum is gevestigd in het ‘Urbis Building Cathedral Gardens’. Todd Street, M4 3BG te Manchester. Het museum is zeven dagen per week geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, echter kan je tot 16:30 uur voor het laatst naar binnen. Op kerstavond, beide kerstdagen en nieuwjaarsdag is het museum wel gesloten, houd hier dus rekening mee wanneer je Manchester United op Boxing Day zou willen bezoeken!

Tickets voor volwassenen kosten 10 pond en voor kinderen tot 15 jaar bedraagt het 5 pond. Kinderen tot 5 jaar hebben gratis toegang tot het museum. Wanneer je een familieticket (4 personen) aanschaft ben je goedkoper uit, dan kost het namelijk 25 pond in totaal. Daarnaast zijn er andere tarieven voor groepen en studenten. Het museum is een officieel geregistreerde stichting en de aankoop van jouw ticket helpt hen om het werk met de lokale bevolking en het vrijwilligersprogramma te ondersteunen.

Naast de reguliere tickets is het mogelijk om een georganiseerde rondleiding door het museum te volgen met een gecertificeerde gids. Deze rondleidingen worden iedere dag gehouden om 11:00, 13:00 en 14:00 uur. Tickets hiervoor kunnen de bij de ingang van het museum gekocht worden, of van tevoren via Getyourguide.