Tips uitgaan Manchester

Een weekendje weg, een vrijgezellenweekend of citytrip naar Manchester kan ideaal gecombineerd worden met een bezoek aan diverse gezellige pubs en bars in de stad. Je zal volop keuze hebben als het gaat om het nachtleven in de stad, van rustige bars tot erg levendige locaties. De stad heeft behoorlijk indrukwekkende gebouwen waar bijna altijd live muziek te vinden is. Voor alle vriendengroepen of stellen die op zoek zijn naar de beste pubs en bars hebben wij hieronder een aantal uitgaan tips in Manchester op een rijtje gezet.

Tips uitgaan Manchester

The Northern Quarter

Het populairste uitgaansgebied in Manchester is The Northern Quarter. De belangrijkste en meest bezochte pubs en bars in dit district bevinden zich op het kruispunt van de straten ‘High Street’ en ‘Thomas Street’. Hier zijn voornamelijk levendige bars en discotheken gevestigd. Mocht je meer op zoek zijn naar een relaxte sfeer, bezoek dan de pubs aan de ‘Tib Street’ en ‘Oldham Street’. De Trof Northern Quarter, The Bay Horse Tavern en de Walrus Manchester zijn onder andere prima uitgaansgelegenheden!

Uitgaan in Oxford Road Manchester

Het Oxford Road district in Manchester is uitgaansgebied nummer twee van de stad. Het is overspoeld met fantastische bars en restaurants. ‘The Deaf Institute’ is één van onze favorieten voor grote uitgaansnachten. Daarnaast zijn de bars Big Hands, Grand Central Pub en The Salisbury aanraders om te bezoeken met lekker eten en altijd gezellige live muziek.

Uitgaan Manchester Oxford Street

The Shambles Square Manchester

In de omgeving van het kathedraal van Manchester bevindt zich een gebied met gezellige pubs en restaurant. Deze vind je nabij het National Football Museum. Voornamelijk bij mooi zonnig weer kan je hier prima vertoeven op één van de gezellige terrasjes. Tips voor uitgaan in deze omgeving is het enorme plein met terras voor ‘The Old Wellington Inn’ en ‘Sinclairs Oyster Bar’. Aan de verlengde straten ‘Cateaton Street’ en ‘Cathedral Street’ bevinden zich een tal van bars en restaurant, zoals de ‘1837 pub’, ‘Banyan Bar’ en de ‘Cosy Club’.

Clubs en discotheken Manchester

Is house en techno meer jouw ding en ben je op zoek naar iets groters dan de Engelse pubs? Bezoek dan ‘Hidden’, ‘Joshua Brooks’ of ‘Basement Club South’. Daarnaast organiseert Victoria Warehouse een aantal grotere evenementen, houd dit in de gaten!

Pubs Manchester – onze top 3!

Vanuit eigen gemaakte voetbalreizen naar Manchester United hebben wij ook inzicht gekregen in het uitgaansleven van de stad. Op nummer één staat bij ons ‘The Washhouse’. Deze cocktailbar bevindt zich aan de Shudehill Street in het centrum van de stad. Het is een gezellige bar met aardig personeel, live muziek en heerlijke cocktails!

De tweede bar die wij vaak bezoeken in Manchester is de ‘New York New York bar’. Deze bar bevindt zich aan de Bloom Street in het zuiden van het centrum van de stad. Ieder weekend is er goede live muziek in deze bar aanwezig waar de Engelsen van houden met bijpassende dansjes. Alleen dat bekijken is al genieten, daarnaast is de service van de medewerkers geweldig!

De pub ‘Grey Horse Inn’ krijgt bij ons ook een plek in de top 3. Deze pub bevindt zich in het centrum van de stad aan de drukke Portland Street. Het is één van de twee smalste pubs in de stad en daardoor erg compact en gezellig om te vertoeven. Geniet van een unieke en uitnodigende sfeer onder het genot van een brede selectie van Cask Ales, Lager bieren en ruime keuze aan wijnen en sterke dranken.

Pubs Manchester Grey Horse Inn